Birecik'te aşure yarışması

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Özel Gülaydın Mirkelam İlköğretim Okulu tarafından aşure yarışması düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmacılar, görsellik, malzeme çeşitliliği, sunum kategorilerinde hünerlerini sergiledi.

Programda konuşma yapan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, aşure gününün önemine değinerek, "Bilindiği üzere her yıl Muharrem ayının onuncu günü aşure günüdür. Muharrem ayı, Kur'an-ı Kerim'de kıymet verilen dört aydan biridir. Muharremin birinci günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir. Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, muharrem ayında tutulan oruçtur." şeklinde konuştu. Programda jüri heyetini oluşturanlardan Birecik Devlet Hastanesi Başhekimi Murtaza Çit ise "Gülaydın Koleji'nin yaptığı bu aşure yarışması takdire şayan güzel bir etkinlik olduğunu dile getirdi."

Yarışmada birinci olan Pembe Etingü'ye mikrodalga fırın, ikinci olan yarışmacı Şükriye Bayraktar'a ütü, üçüncü olan yarışmacı Pınar Fincan'a ise saç kurutma makinesi hediye edildi. Yarışmaya katılan diğer bütün yarışmacılara ise teselli ödülleri verildi.

Gülaydın Koleji Müdürü Muzaffer Güler, her yıl geleneksel olarak aşure yarışması düzenlediklerini ve bu yıl yaklaşık 3 bine yakın aşure dağıttıklarını ifade etti. Güler, "Muharrem ayının bütün insanlar arasında barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum." dedi. Program, aşure ikramı ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber